Xiaomi sprema četiri pametna telefona sa kamerom od 108 MP

Xiaomi sprema čak četiri različita pametna telefona sa Samsungovim ISOCELL Bright HMX senzorom od 108 megapiksela.

Samsung je svoj novi senzor sa rekordnim brojem megapiksela i razvio u saradnji sa tom kineskom kompanijom. Saradnja će sada biti dodatno učvršćena predstavljanjem pametnih telefona koji koriste taj senzor.

Xiaomi, navodno, radi na čak četiri pametna telefona u kojima će se naći novi senzor od 108MP, prenosi sajt XDA Developers.

Dokazi o postojanju novih mobilnih uređaja pronađeni su Xiaomijevoj MIUI Gallery App, koja je nedavno dobila podršku za prikazivanje fotografija od 108 megapiksela u punoj rezoluciji.

Sama aplikacija uređaje navodi pod kodnim imenima: “Tucana”, “Draco”, “Umi” i “Cmi”. U pitanju su, najvjerovatnije, uređaji koji će se na tržištu pojaviti pod Xiaomi i/ili od Redmi brandom.

Izgleda, međutim, da ni jedan od ova četiri uređaja nije Mi Mix 4, za koji se već duže vrijeme smatra da će biti prvi pametni telefon sa kamerom koja će koristiti senzor od 108 megapiksela.

O pomenuta četiri pametna telefona još uvek nema više informacija.

Check Also

Koronavirus iskomplikovao poslovanje KAP-a: Borimo se da i sa ovim izađemo na kraj

Situacija sa novim koronavirusom je veoma iskomplikovala poslovanje Uniprom Kombinata aluminijuma (KAP), a ta kompanija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *