Smijenjen direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore smijenila je Miomira M. Mugošu sa mjesta direktora Poreske uprave. Mugoši, kako je navedeno u riješenju u koje je Standard imao uvid, prestaje mandat, zbog ukidanja navedenog radnog mjesta donošenjem novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Poreske uprave. Ipak, Mugoša će ostati vršilac dužnosti direktora i to najduže šest mjeseci do kada je rok za izbor novog rukovodica Poreskom upravom.

Bez dosadašnje funkcije ostala je i v.d. pomoćnica direktora Stanislava Martinović, koja je rukovodila Sektorom za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora. Njoj mandat, kako je navedeno u rješenju prestaje na lični zahtjev. Njeno mjesto, kao v.d. preuzeće Branka Jauković, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

I pomoćnica Biljana Jelić koja je do sada rukovodila Sektorom za ljudske resurse ostala je bez dosadašnjeg radnog mjesta. Mandat joj je istekao ali će nastaviti kao v.d. da vodi pomenuti sektor.

Dosadašnji direktor Miomir M. Mugoša i njegova pomoćnica Stanislava Martinović već duže vrijeme su u žiži javnosti jer ih je Podgoričanin Dejan Lakić, koji je nedavno uhapšen u Beogradu, optuživao za niz malverzacija i milionsku pronevjeru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *