Koncesioni akt “sahranio” beranski aerodrom

Dodajte komentar
Berane

Aerodrom u Beranama ne radi već 44 godine. Sa ovog aerodroma nekada su avioni letjeli za Beograd, Zagreb i Ljubljanu, a danas predstavlja ruinu u koju bi za modernizovanje bilo potebno uložiti milione i milione eura. Nadu da će avioni ponovo slijetati i polijetati sa beraskog aerodroma podgrijala je Vlada izjavama da je moguće ponovo aktivirati ovaj aerodrom, ali je sve palo u vodu sa objavljivanjem koncesionog akta za zakup crnogorskih aerodroma, kojim nijesu predviđena ulaganja u nekadašnji aerodrom na sjeveru države.

Vlada je usvojila koncesioni akt krajem jula ove godine, a u njemu samo se pominje kratko aerodrom Berane samo u dijelu izvještaja sa javne rasprave.

U dijelu budućih investicija ni riječi nema o ovom aerodormu.

Koncesioni akt koji je usvojila Vlada prije mjesec i po, u bitnom se razlikuje od prvobitnog koncesionog akta iz avgusta prošle godine, prenosi portal Standard.

Nekolio puta je slat na doradu, a upravo dio oko aerodroma Berane je izbačen u konačnoj verziji.

U prvom koncesionom aktu objavljene su prognoze saobraćaja za aerodrom Berane.

Takođe, objavljen je i dijagram aerodorma Berane.

Međutim, u zvaničnom koncesionom aktu nema diagrama i prognoza saobraćaja na aerodromu Berane, kao ni plana investicija.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard investicije u beranski aerodrom nijesu opravdane, jer je povrat investicije teško ostvarljiv.

Sa druge strane planirane su investicije na aerodromima u Podgorici i Tivtu koje će se odvijati u tri faze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *