Amazon uvodi plaćanje dlanom

Zaboravite na Apple i njegovu kreditnu karticu o kojoj svi ovih dana govore. Ovaj novi način plaćanja koji je upravo najavljen od kompanije Amazon, od vas će tražiti da imate samo jedno – vašu ruku, tačnije dlan.

Još otkako postoji, Amazon je prvo poremetio tržište maloprodaje, time što je bila jedna od prvih koja je ponudila onlajn kupovinu. U novije vrijeme kompanija je takođe pokušala da poremeti industriju supermarketa svojim prodavnicama Amazon Go, u kojima ne postoje kase, već samo senzori koji detektuju šta ste uzeli i naplaćuju preko Amazon naloga kupca.

Sada izgleda da gigant e-trgovine želi da uđe i u platnu industriju, i da testira sistem kodnog naziva “Orville“ za skeniranje dlana koji će eliminisati potrebu za plaćanjem u gotovini ili kreditnom karticom.

Mediji prenose da kompanija koristi svoje zaposlene u Njujorku kao zamorčiće instalirajući sistem na automatima za prodaju čipsa, gaziranih pića i punjača za telefon.

Za razliku od većine biometrijskih sistema koji zahtijevaju da dodirnete površinu skenera, kod Amazonove verzije ove tehnologije nije potrebno da fizički dodirnete bilo koji uređaj. Kompanija koristi tehnologiju računarskog vida i geometriju za prepoznavanje veličine i oblika vaše šake pre skidanja novca sa kreditne kartice koju imate i koju ste prethodno povezali sa Amazon nalogom.

U kompaniji se nadaju da će već početkom sljedeće godine predstaviti tehnologiju u nekoliko svojih prodavnica Whole Foods . Odakle će se dalje širiti.

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *