Prodat hotel “Piva”

Dodajte komentar

Novi vlasnik hotela „Piva“ u Plužinama, koji se nalazi na obali Pivskog jezera i jedini je objekat te vrste u opštini, Dragan Bogdanović, kazao je da će, ukoliko sve bude teklo po planu, vrata objekta koji je zatvoren 1. avgusta 2011. godine, biti ponovo otvorena za najkasnije dvije godine.

Rođeni Pivljanin, Bogdanović živi i radi u Beogradu, a vlasnik hotela postao je u julu.

“Hotel sam kupio, prije svega, zbog emotivnih razloga jer sam maltene rastao zajedno sa njim. Planiram da objekat renoviram koliko se to bude moglo, da zadovolji sve potrebne standarde i da bude na odgovarajućem nivou”, kazao je “Vijestima” Bogdanović.

On je hotel kupio na javnoj aukciji za 200 hiljada eura. Početna cijena prodaje bila je 152.000 eura, a kako su iz vladine Komisije za aukcije saopštili, osim Bogdanovića prijave su podnijeli i Veselin Ivanović iz Beograda i Željko Bakrač iz Plužina.

“Planiram da proširimo asortiman ponude, ali prvo da sve pripremimo i uradimo kako treba. Imam podršku lokalne uprave i nadam se da će za godinu i po, dvije, hotel biti stavljen u funkciju”, kazao je Bogdanović.

I u lokalnoj upravi, kao i u Parku prirode (PP) “Piva”, zadovoljni su što je hotel dobio novog vlasnika.

“Siguran sam da će stavljanje hotela u funkciju doprinijeti još bržem i boljem razvoju turizma i turističke ponude na prostoru opštine Plužine. Pored značaja za razvoj turizma nije zanemarljivo pomenuti i otvaranje novih radnih mjesta koje će ovaj object generisati. U svakom slučaju, izuzetno značajan trenutak za turizam u Pivi”, kazao je direktor PP “Piva”,Slobodan Delić.

Hotel površine 550 kvadrata u osnovi, sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 1.451 metar kvadratni sagrađen je 1976. godine. Objekat ima suteren, prizemlje, dva sprata i potkrovlje, restoran i 44 smještajne jedinice.

Budvanska rivijera je hotel kupila 2012. godine za 300 hiljada eura i jednu godinu je objekat dala pod zakup.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *