Produžen ugovor o zakupu solane na godinu dana

Ugovor o zakupu Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore produžen je na još jednu godinu.

Solana i JPNPCG zaključili su Aneks III Ugovora o zakupu od 23. avgusta 2016.godine čime se produžava ugovor o zakupu na period od godinu dana i počinje teći od 24. avgusta.

Aneks Ugovora o zakupu potpisali su direktor JPNPCG Elvir Klica i stečajni upravnik solane Žarko Ostojić.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore će oslanjajući se na sopstvene kapacitete i iskustva, kao i u skladu sa dobrim evropskim praksama, nastaviti da realizuje aktivnosti u cilju zaštite biodiverziteta ovog jedinstvenog područja i vještačkog ekosistema, u koordinaciji sa resornim ministarstvom, opštinom Ulcinj, preporukama Savjetodavnog tijela za Solanu, kao i u saradnji sa domaćim i međunarodnim ekspertima, institucijama i organizacijama koje se bave očuvanjem prirodnih vrijednosti. U tom pravcu, Nacionalni parkovi Crne Gore će pripremiti prijedlog Programa upravljanja za naredni jednogodišnji period u cilju zaštite biodiverziteta Parka prirode Ulcinjske solane “, piše u saopštenju Nacionalnih aprkova.

Podsjećamo da je Odlukom Vlade Crne Gore, Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore povjereno upravljanje prostorom ulcinjske Solane u cilju zaštite bioverziteta 24. avgusta 2015. godine.

Check Also

Baranin nedozvoljenom prodajom MSC kontejnera zaradio skoro 260.000 eura

Službenici Uprave policije u Baru su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.