Kurpejović nije više zamjenik direktora Berze

Dodajte komentar

Enes Kurpejović nije više zamjenik direktora Montenegroberze. Njegov ugovor je trajao 90 dana, do 22. avgusta, i nije obnovljen, potvrđeno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora.

On je, kao bivši direktor Invest banke Montenegro, koja je dio “Atlas grupe” Duška Kneževića, u prvoj polovini ove godine, figurirao kao glavni kandidat za novog direktora Berze, ali je na kraju sredinom jula ove godine za direktora jednoglasno imenovana Milena Vučinić, bivša direktorica Društva za upravljanje “Atlas Mont”.

Kurpejović je radio kao zamjenik prethodnom vršiocu dužnosti (v. d.) direktora Montenegroberze Mirku Markoviću, kojem je mandat istekao 15. jula ove godine.

Odbor direktora Montenegroberze odlučio je u prvoj polovini januara ove godine, nakon sprovedenog, ali do kraja nerealizovanog konkursa, da do daljeg odloži izbor direktora i sekretara ovog akcionarskog društva, a za vršioca dužnosti privremenog direktora imenovao Markovića, diplomiranog inženjera primijenjenog računarstva, koji je u stalnom radnom odnosu na Berzi od 2011. godine.

Ovom oglasu prethodila je početkom decembra prošle godine ostavka Gojka Maksimovića, bivšeg direktora Montenegroberze koji je tu funkciju obavljao od 2011. godine.

Montenegroberzu, kao i otvoreni i zatvoreni fond “Atlas Mont” dugi niz godina kontrolisale su firme iz “Atlas grupe”.

Društvo za upravljanje fondom “Butterfly finance”, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, u drugoj polovini jula 2019, ponudilo je 401.000 eura za preuzimanje upravljanja imovinom otvorenog investicionog fonda “Atlas Mont”, koji između ostalog u svom portfelju posjeduje trećinu akcija Montenegroberze.

To znači da do promjene vlasničke strukture u jedinoj crnogorskoj berzi može doći već na jesen čim stečajna uprava Atlas banke potpiše ugovor o preuzimanju imovine OIF-a, i Komisija za tržište kapitala da potrebne saglasnosti. Instanbulska berza posjeduje oko 24 odsto akcija, CG Broker ima 17, a još oko deset odsto imaju CKB, Prva banke i drugi manji akcionari. Po oko šest odsto imaju “Atlas grupa” i Atlas banka u stečaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *