Prosječna plata u julu iznosila 511 eura

Prosječna bruto zarada u julu 2019. godine u Crnoj Gori iznosila je 767 eura, dok je prosječna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 511 eura. To znači da je prosječna neto zarada u julu u odnosu na jun zabilježila je pad od jedan odsto, dok je prosječna neto zarada u julu 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,6 odsto, saopštio je MONSTAT.

“Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u julu u odnosu na jun zabilježile pad od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,9 odsto”, pojašnjavaju u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u julu 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (7,4 odsto), Usluge smještaja i ishrane (5,7 odsto), Informisanje i komunikacije (4,7 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (4,3 odsto), Prerađivačka industrija (4,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (3,9 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,8 odsto), Građevinarstvo (2,2 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,3 odsto), Vađenje ruda i kamena (1,1 odsto).

Pad je zabilježen u slejdećim sektorima: Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (4,3 odsto), Državna uprava i odbrana (3,4 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (2,6 odsto), Saobraćaj i skladištenje (2,2 odsto), Obrazovanje (1,9 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,7 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,4 odsto) i Zdravstena i socijalna zaštita (0,2 odsto).

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.