JUMBO – jedan od najvećih prodajnih lanaca u regionu, otvara svoja vrata u Podgorici

Dodajte komentar

U Atini je 1986. godine “rođena” prodavnica igračaka. Ime joj je JUMBO i napravljena je od radosti, zabave i brige! Naglašavajući ljubav prema igri i potrebu za kreativnošću, odmah je dobila svjetsku prepoznatljivost.

JUMBO prodavnice se danas nalaze u 10 zemalja, dok je kroz partnerski (fransizni) odnos otvoreno preko 20 radnji u Albaniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, a od danas se i Crna Gora nalazi na tom spisku.

“Danas, 33 godine kasnije, i dalje smo broj 1 u srcima malih i velikih, kako zbog naše ponude igračaka, tako i zbog vrlo konkurentnih cijena! Veliki broj igračaka raznih vrsta za sve uzraste i ukuse, brendirane i uvezene marke, program za novorođenčad, školski ali i sezonski, ukrasni i kućni proizvodi za „veliku djecu“ samo su neka od blaga koje ćete pronaći u JUMBO radnjama”, kazali su za nas portal predstavnici crnogorske JUMBO fransize.

Prvi ugovor o franšizi za područje Makedonije potpisan je 2010. godine i tamo trenutno rade 4 Jumbo franšizne prodavnice, dok je 2011. potpisan ugovor za teritoriju Albanije sa kompanijom Kid Zone, koja je dio albanske investicione kompanije Balfin Group i koja je otvorila 5 prodavnica. S istom kompanijom potpisan je franšizni ugovor za područje Kosova (6 prodavnica), ali i za Bosnu i Hercegovinu (3 prodavnice). Franšizni ugovor za Srbiju, potpisan je 2016. godine gdje posluje 4 prodavnice. Na tržištima na kojima Jumbo posluje direktno ima 79 trgovina.

JUMBO u Crnoj Gori, kao jedan od najvećih prodajnih lanaca u regionu – sa preko 30 hiljada kvalitetnih proizvoda, je investicija albanske BALFIN Grupe. Balfin (Balkan Finance Investment Group) je jedna od najvećih privatnih investicionih grupacija u Albaniji i na Balkanu i vlasnik je nekih od najvecih kompanija koje posluju na tržištima 7 zemalja. Investicioni portfolio grupe se može posmatrati kroz kategorije razvoja i upravljanja nekretninama, trgovine pa sve do poljoprivrede, rudarske industrije i  finansijskih usluga.

Kroz JUMBO fransizu u Crnoj Gori, u narednom periodu će zaposliti više od 50 ljudi u Crnoj Gori.

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]30 avgusta, JUMBO će otvoriti svoja vrata u Podgorici u EXTRA maloprodajnom parku, Ulica 4 Jula bb, Zabjelo, dovodeći na rastuće crnogorsko tržište niz kvalitetnih proizvoda. Pozivaju sve da im se pridruže na dan otvaranja, kada su pripremili mnoštvo zanimljivih iznenađenja za najmlađe – animatore, facepaining, zabavu sa balonima itd. koji će vas makar na trenutak pomjeriti od svakodnevne rutine.

Vjerni našoj izvornoj viziji, u JUMBO-u smo i dalje uz vas i vaš osmijeh, posebno sada kada nam je potreban više nego ikada! Bićemo tu za vas u svakoj prilici i za svaku potrebu: praznici, škola, igračke, proizvodi za dom i baštu, odjeća, ukrasi, pokloni, pribori… ali i sve drugo čega se sjetite, vrhunskog kvaliteta i dizajna.[/box]

FRANŠIZNO POSLOVANJE

Uticaj franšize na nacionalnu i globalnu ekonomiju najviše se primjećuje u stvaranju novih poslova, modernizaciji poslovanja, novim dinamičkim vještinama i sposobnostima te daljem razvoju malog i srednjeg preduzetništva. Takodje, kroz prenos poslovnih znanja utiče na transfer poslovnih metoda, tehnologije kao i na povećanje ponude kvalitetnih proizvoda i usluga po prihvatljivim cijenama.

Frranšize postaju najbrže rastući oblik poslovanja u globalnom ekonomskom sistemu i trenutno u svijetu postoji preko 45 hiljada fransiznih brendova. U SAD je putem fransiza direktno zaposleno preko 9 miliona ljudi, dok je indirektno uposleno preko 20 miliona ljudi. U Evropi postoji preko 5,5 hiljada franšiznih lokacija sa preko 3 miliona zaposlenih koji ostvaruju vise od 150 milijardi eura prihoda.

Jugoistočna Evropa interesantno je tržište za davaoce franšize jer su uslovi poslovanja dobri, a kulturne razlike male, potražnja povećana i otvorena prema proizvodima koji dolaze iz zapadne Evrope. U Hrvatskoj posluje skoro 200 franšiznih poslodavaca, u Srbiji ih je nesto vise od 100. Neki od prvih ali ujedno i najpoznatijih fransiza koje su poslovale na teritoriji nekadašnje SFRJ su Coca Cola, Pepsi, hoteli Intercontinental, Holiday Inn, Levi's…

Crna Gora je svakako plodno tle za razvoj ovog poslovnog modela, a dolazak JUMBO radnje je svakako potvrda tog stava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *