Deutsche banka seli oko 800 zaposlenih u BNP Paribas banku

Deutsche Banka se priprema da prebaci do 800 zaposlenih u BNP Paribas banku kao dio povlačenja iz investicionog bankarstva, navodi nekoliko ljudi upoznatih sa planom.

Ugovorom će francuski zajmodavac preuzeti kontrolu nad glavnom brokerskom jedinicom Deutsche banke koja servisira hedž fondove, kažu izvori.

Prošlog mjeseca banke su objavile preliminarni sporazum da „Deutsche klijentima“ obezbijede kontinuitet „potezom koji bi takođe mogao da pomogne BNP-u da ojača svoje prisustvo u primarnom brokerskom poslu, potencijalno unosnom poslu pozajmljivanja novca hedž fondovima i rukovanja njihovim trgovanjem.

Formalniji dogovor treba da bude predstavljen u narednim nedjeljama, navode izvori, a klijenti Deutsche banke će dobiti pisma koja objašnjavaju kako će transfer funkcionisati.

Jedan od izvora je rekao da bi BNP mogao platiti nominalni novčani iznos Deutsche banci kako bi preuzeo kontrolu nad poslovanjem, ali glavna prednost sporazuma je ta što njemačka banka, koja u radikalnom restrukturiranju otpušta 18.000 radnika, neće morati da plati otpremninu osoblju koje se prebaci.

Kada je sporazum prvi put objavljen, banke su se nadale da će velika većina klijenata hedge fondova Deutsche banke prebaciti svoje stanje, ukupno malo manje od 200 milijardi dolara, na BNP.

Ukupan broj osoblja koje će biti prebačeno u BNP zavisiće od broja klijenata koji prebace svoje poslovanje u BNP Paribas.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.