Morgan Stenli najprofitabilnija inostrana investiciona banka u Japanu

Dodajte komentar

Morgan Stenli je zadržao svoju poziciju najprofitabilnije investicione banke u Japanu prošle godine, pošto je potražnja za inostranim obveznicama od investitora pomogla da se nadoknadi slabost u trgovinskom poslu.

Neto prihod Morgan Stenlija porastao je za 8% na 21,3 milijarde jena (201 milion USD) za fiskalnu godinu koja se završila u martu, što predstavlja najveći prihod među 10 velikih globalnih banaka koje su podnosile godišnje finansijske izvještaje u Japanu.

Skok trgovinskih gubitaka Goldman Saks Japan Co. pomogao je da se američka banka progura na treće mjesto, iza BNP Paribas Securities (Japan) Ltd., što je imalo koristi od pada prodaje i administrativnih troškova.

Glavne kompanije sa Vol Strita godinama trpe neke od najgorih uslova u svom trgovačkom poslovanju, jer neizvjesnost oko globalnih trgovinskih tenzija drži investitore na margini. U kompaniji Credit Suisse Securities (Japan) Ltd., jedinoj kompaniji na ovoj listi koja je prijavila slabost u trgovanju što je bio jedan od faktora njenog gubitka od 3,4 milijarde jena.

Prema podacima, Goldman Saks Japan je trgovinski gubitak skoro utrostručio na 34,3 milijarde jena. Prihod od trgovanja u japanskom poduhvatu Morgan Stenlija sa kompanijom Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. opao je za 32%, na 7,6 milijardi jena.

Međutim, to su nadoknadili drugi faktori, uključujući provizije povezane sa stranim obveznicama i strukturiranu prodaju mjenica, koje su porasle 22% na 37,5 milijardi jena.

„Ostajemo optimistični u pogledu poslovnih prilika u Japanu, gdje tekuće reforme korporativnog upravljanja i niz mjera za rješavanje demografskih problema zemlje vjerovatno mogu dugoročno povećati produktivnost preduzeća“, izjavio je Alberto Tamura, izvršni direktor Morgan Stanlei MUFG Securities.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *