Hrvatski telekom i Zagrebačka banka predstavili zajedničku uslugu – Telekom bankarstvo

Dodajte komentar

Hrvatski telekom i Zagrebačka banka predstavili su u juče zajedničku uslugu – Telekom bankarstvo.

Radi se o prvoj saradnji banke i telekom na hrvatskom tržištu. U sklopu usluge mobilnog bankarstva nudi se tekući, devizni i žiro račun, besplatne transakcije, internet bankarstvo i ostale usluge, poput kredita, štednje , te najbrže slanje novca putem IziPay usluge.

Preduslov korišćenja Telekom bankarstva jest biti ili postati korisnik ZABA-e i skinuti aplikaciju, dok nije potrebno biti HT korisnik, no oni koji jesu imaće pogodnosti, pojasnili su Goran Lončarić, direktor projekta u HT-u i Luka Tomašković, direktor Strategije maloprodaje i razvoja poslovanja u ZABA-i, koji su uslugu predstavili.

Istakli su da je to jedinstvena usluga na hrvatskom tržištu, ali i šire na evropskom tržištu te dio procesa digitalizacije ZABA-e i njenih usluga, kao i ulazak HT-a u digitalno bankarstvo.

Ovakva alijansa primjer je trenda u zamahu – Fintecha, u kojem dolazi do sinergije finansija i tehnologije. A što brži i kvalitetniji ulazak na to tržište svakako će kompanijama donijeti prednost.

Kako je i kazao Luka Tomašković, ZABA-i kontinuirano radi na prilagođavanju svih svojih ponuda i usluga modernim tehnološkim alatima, a predstavljena usluga najnaprednija je u mobilnom bankarstvu.

Kako su pojasnili HT-ZABA partneri velika prednost usluge jest i njena naknada. Naime, Telekom Bankarstvo košta 10 kuna mjesečno za magenta korisnike, 15 za korisnike neke HT usluge ili 20 kuna za one koji ne žele registrovati broj, ili su iz neke druge mobilne mreže.

Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *