Otvaranje ponuda za Komercijalnu banku 10. septembra

Dodajte komentar

Otvaranje ponuda za Komercijalnu banku biće 10. septembra, saopštio je ministar finansija u vladi Srbije, Siniša Mali, i potvrdio da je rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda 6. septembar.

Ministar finansija sastao se juče sa generalnim direktorom odjeljenja za finansijske institucije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Fransisom Maližom, sa kojim je razgovarao o razvoju tržišta kapitala u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Maliž je naglasio, između ostalog, da je zadovoljan kako se odvija aktuelni proces pronalaska strateškog partnera za Komercijalnu banku.

Ministartvo finansija objavilo je 31. maja Javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u “Komercijalnoj banci” putem tendera.

Pozivom je bilo predviđeno da ponuđači imaju rok da do 21. juna 2019. godine dostave Izjave o zainteresovanosti ali je rok produžen na 6. septembar.

Učesnici koji podnesu Izjave o zainteresovanosti i oni koji ispunjavaju kvalifikacione kriterijume će biti informisani o tome pisanim putem i biće pozvani da nastave sa procesom.

Postupkom je predviđeno da Ministarstvo finansija, nakon što primi Izjave o zainteresovanosti, odluči o vrsti tenderskog postupka, u skladu sa relevantnom uredbom koja reguliše ovu materiju, izvijestio je Tanjug.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *