Novi rokovi za prodaju Komercijalne banke

Rok za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u Komercijalnoj banci pomjeren je sa 23. avgusta na 6. septembar ove godine. Kako saznaje “Blic Biznis”, razlog su potrebe pojedinih potencijalnih kupaca kojima su u Vladi izašli u susret i omogućili više vremena da bi razmotrili dokumentaciju o poslovanju banke.

Javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u Komercijalnoj banci Vlada je rapisala posljednjeg dana maja. Sada je rok produžila za nešto manje od dvije nedelje, čime je, potencijalnim kupcima, praktično dala više vremena da sagledaju kompleksnu dokumentaciju o poslovanju ove banke u kojoj je država najveći pojedinačni akcionar sa udjelom od oko 42 odsto.

Za preuzimanje jedne od najvećih banaka u Srbiji šest je potencijalnih kupaca, uključujući Raiffeisen banku, AIK banku srpskog biznismena Miodraga Kostića, NLB banku i američko-evropski konzorcijum, kojeg čine Ripplewood Advisors, Direktna Banka i grčka Eurobank, pisao je nedavno Rojters.

Resorni ministar Siniša Mali više puta je rekao da uspješan završetak prodaje Komercijalne banke očekuje do kraja ove godine.

Poslovanje sve bolje

Komercijalna banka je u prvih šest mjeseci 2019. godine ostvarila dobitak prije oporezivanja od 4.338,6 miliona dinara (36,8 miliona eura), što u odnosu na isti period prethodne godine predstavlja povećanje za 19,8 odsto.

Akcija ove banke na Beogradskoj berzi je od februara ove godine skočila sa 2.400 dinara na trenutnih 3.250.

Check Also

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

Osnivači Googlea i suvlasnici kompanije Alphabet Larry Page i Sergey Brin su od maja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *