Addiko Banka donirala OŠ “Njegoš” računare i prateću opremu

Dodajte komentar

Addiko banka specijalizovana za poslove sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima u fokus svog poslovanja stavlja akcije kojima doprinosi društvenom napretku sredine u kojoj posluje.

U sklopu strategije doniranja Banka nastoji da poboljša kvalitet obrazovanja koje djeca dobijaju, a koje je osnov njihove budućnosti i daljeg razvoja. Kao digitalni lideri na tržištu, poznajući važnost sticanja informatičkih znanja, Addiko banka donirala je računare i prateću opremu Osnovoj školi „Njegoš“ iz Cetinja, čime je đacima pružena mogućnost za daljim usavršavanjem.

„Čast mi je što ispred Addiko banke uručujem donaciju obrazovnoj ustanovi koja iza sebe ima istoriju dugu 185 godina i u kojoj su stasale generacije uspješnih đaka. Kao banka nastojimo da svojim djelima podignemo svijest o važnosti društveno odgovornog ponašanja sa posebnim fokusom na djecu i njihovu dobrobit. Zadatak svih nas je da mladim generacijama pružimo osnov za sigurnu budućnost koja počinje kvalitetnim obrazovanjem i sticanjem znanja koja će biti u koraku sa vremenom koje je pred nama“, izjavio je Miloš Miketić, izvršni direktor za komercijalne poslove Addiko Bank AD Podgorica.

Povodom donacije direktorka škole Novka Milošević izjavila je: „Svaka kompanija koja dobro posluje dužna je da se odgovorno ponaša u cilju njegovanja i promocije društvenih vrijednosti. Kao rukovodilac najstarije obrazovne ustanove u Crnoj Gori iskazujem zadovoljstvo i zahvalnost što se Addiko banka opredijelila da podrži i širu zajednicu, sprovodeći filantropske aktivnosti. Vrijedna računarska oprema koju dobijamo služiće za poboljšanje nastave kao i za vannastavne aktivnosti, naročito za rad micro:bit kluba“.

“Addiko Bank AD od samog početka funkcionisanja u Crnoj Gori svjesno radi na usklađivanju svog poslovanja sa najboljim praksama razvijenih zemalja svijeta, koje definišu društvenu odgovornost organizacije po pitanju odnosa prema lokalnoj zajednici. I u narednom periodu Banka će nastaviti sa akcijama kojima će doprinijeti ostvarivanju društvenih ciljeva”, zalkjučili su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *