Dubrovnik

Počelo uklanjana bankomata iz dijela Dubrovnika

Za sedam objekata u istorijskom jezgru, Komunalno preduzeće Grada Dubrovnika izdalo je rješenja o izvršenju putem novčane kazne, u iznosu od 10.000 kuna, nakon što su istekli rokovi po upravnom postupku čijim rješenjem je naloženo uklanjanje postavljenih bankomata sa otvora zgrade.

Nakon što isteknu rokovi za plaćanje, a ako korisnici prostora bankomate ne uklone, izdaće se novo rješenje o izvršenju putem novčane kazne, sa iznosom koji će svaki naredni put biti duplo veći (20.000 kuna, potom 40.000 kuna, pa 80.000 kuna…) i može ići do milion kuna.

U međuvremenu, već sjutra i svakog narednog dana, Komunalno će prekršioce kažnjavati izdavanjem obveznih prekršajnih naloga, u iznosu od 10.000 kuna dnevno za pravna lica + 2.000 kuna dnevno za odgovornu osobu, dok će iznosi za prekršioce fizička lica biti u iznosu od 2.000 kuna dnevno, prenosi Jutarnji.

Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, kojima je Grad Dubrovnik propisao zabranu postavljanja bankomata i drugih uređaja u otvore na zgradama u istorijskom jezgru, Dubrovnik je postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio UNESCO-vu kulturnu baštinu.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.