Pepsico i Matoni 1873 preuzeli kompaniju Knjaz Miloš

Kompanije Matoni 1873 i PepsiCo obavile su danas akviziciju 100 odsto kompanije Knjaz Miloš, srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića.

Transakcija je odobrena od strane antimonopolske komisije i obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i brendove Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, Gusto i druge.

Kompanija Knjaz Miloš prethodno je bila u vlasništvu Investicionog fonda Mid Europa Partners.

Generalni direktor kompanije Matoni 1873 Alesandro Paskvale na današnjoj konfereniciji za medije poželio je kompaniji Knjaz Miloš dobrodošlicu u porodicu Matoni 1873.

“Ova prilika će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Ujedinjenje portfolija Matoni 1873 s portfolijom Knjaz Miloša obezbediće izvanredan kvalitet našim kupcima i potrošacima”, rekao je Paskvale.

Prema njegovim rečima, te dvije kompanije pomoći će kompaniji Knjaz Miloš da odskoči još dalje i proširi prodaju svojih proizvoda i u drugim zemljama širom svijeta.

Predstavnik kompanije PepsiCo Kristofer Gilj naveo je da je dosadašnje partnerstvo komapnija Matoni i PepsiCo bilo veoma uspešno, a akvizicija Knjaza Miloš predstavlja, kaže, priliku za dodatni razvoj i jačanje njihovog prisustva u regionu.

Ističe da je u kompaniji PepsiCo zaposleno 45.000 ljudi, da imaju 80 fabrika u svijetu, ali i poljoprivredna zemljišta na kojima gaje krompir, jabuke i bobičasto voće.

Generalni direktor kompanije Knjaz Miloš Miloš Stojisavljević kazao je da je ovo istorijski dan za tu kompaniju jer prvi put za strateške partnere dobila globalne kompanije u proizvodnji vode i bezalkoholnih napitaka.

Podsjetio je da je kompanija Knjaz Miloš počela sa radom davne 1811. godine, dobila je ime po sprskom knezu, koji je izvor stavio pod zaštitu države.

“Knjaz u našem regionu predstavlja sinonim za mineralnu vodu. Radi se o vodi vrhunskog kvaliteta koja je dobila niz nagrada za kvalitet”, kazao je Stojisavljević.

Kaže da kompanija zapošljava 800 ljudi, predstavlja lidera na tržištima u Srbiji i Crnoj Gori, a sa tendencijom rasta u Severnoj Makedoniji i BiH.

Stojisavljević ističe da je očekivani ovogodišnji neto promet kompanije 75 miliona eura.

Na konferenciji za medije nije saopštena cena akvizicije komapnije Knjaz Miloš, jer, kako je rečeno, to nije politika kompanija Matoni i PepsiCo, izvijestio je Tanjug.

Check Also

Skoro 400 klijenata Atlas i IBM banke nema pravo na garantovani depozit

Ukupno 396 deponenata Atlas i Invest banke Montenegro nema pravo na isplatu garantovanog depozita, zbog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *