Kia peti put zaredom najbolji masovni brend

Vlasnici Kia automobila su doživeli najmanje kvarova u prvih 90 dana od kupovine od svih neluksuznih brendova u SAD.

Broj kvarova se kod Kie popravio za dva boda u odnosu na prošlu godinu, što je bilo dovoljno za prvo mjesto među svim neluksuznim brendovima i ukupno drugo mjesto među svim brendovima

Petu godinu zaredom Kia je postala neluksuzni proizvođač automobila koji je u istraživanju J.D. Power IQS 2019 o početnom zadovoljstvu kupaca ostvario najbolji rezultat.

Sa evidentiranih 70 kvarova na 100 vozila Kia je za dva boda popravila prošlogodišnji rezultat.

Pobjede u nizu na području kvaliteta ne ostvaruje samo marka Kia kao cjelina nego i njeni modeli.

Tako je Sportage, koji je među svim sportskim terencima već 25 godina sinonim za vrhunski kvalitet, nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta ove godine slavio u razredu malih sportskih terenaca u istraživanju IQS.

Osim toga Sportage je dva puta zaredom pobjednik prestižnog istraživanja J. D. Power o pouzdanosti vozila (Vehicle Dependability Study 2017, sprovedeno u Njemačkoj), u kojoj vozači detaljno ocjenjuju svoje vlasničko iskustvo o vozilu koje voze više od dvije godine.

Legendarni Kiin SUV je ostvario i najbolji rezultat svih vremena na testu izdržljivosti njemačkog Auto Bilda, dobio brojna priznanja za dizajn i osvojio nagradu Best Buy za najbolji odnos između kvaliteta i cijene.

Za Kijin dugogodišnji uspjeh u istraživanju IQS najzaslužnija su 4 modela (Rio, Forte, Sportage i Soul), koji su se plasirali među 10 najboljih u ukupnom poretku, čime je Kia postala brend sa najviše pobjednika.

Pored toga Kia je imala četiri pobednika po razredima: Rio (malo vozilo), Forte (kompaktno vozilo), Sportage (mali sportski terenac) i Sedona (monovolumen).

Check Also

Turska lira u slobodnom padu

Turska se suočava sa novm valutnom krizom, pogoršavajući probleme zemlje na Bosforu koja se već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *