Addiko Bank AD Podgorica objavila rezultate za prvu polovinu 2019. godinu: Profit 1,6 miliona eura

Addiko Bank AD Podgorica dio Addiko Grupe, banka specijalizovana za poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, zabilježila je u prvoj polovini godine jedan od najboljih rezultata od početka transformacije.

U prilog  tome ide činjenica da rezultat nakon oporezivanja iznosi 1,6 miliona eura, što je rast od 29% u odnosu na isti period prošle godine. Time je još jednom potvrđena veza između  uspješne primjene poslovnog modela fokusiranog na ključne semente poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim preduzećima i stabilne pozicije koju banka ima na  crnogorskom finansijskom tžištu.

Ključni pokretači unapređenja povezani su sa rastom u segmentu stanovništva koji bilježi rast bruto kredita od 11% u odnosu na isti period prošle godine. Kao rezultat toga, neto kamatna marža sa 3,4%, koliko je iznosila u prvoj polovini prošle godine, bilježi rast od 4,2% u prvoj polovini ove godine.

U isto vrijeme, koeficijent adekvatnosti kapitala iznosi 14,7% (14,0% na kraju prošle godine) i to je značajno iznad zakonom propisanog minimuma.

Ovakav uspjeh temelji se na konceptu straightforward bankarstva, troškovnoj efikasnosti koja je realizovana kroz digitalizaciju, a sve sa ciljem pojednostavljenja poslovnih procesa, jasne komunikacije i pružanja jednostavnih proizvoda i usluga kojima Addiko banka izlazi u susret svakodnevnim potrebama klijenata u Crnoj Gori.

Izuzetno sam ponosan što je za nama još jedan uspješan period u kojem je Addiko Bank u Crnoj Gori ostvarila rezultat nakon oporezivanja od EUR 1,6 miliona, što predstavlja kontinuirani napredak u poslovanju. Dodatno, vrlo sam zadovoljan naprednomi implementacijom strategije Addiko Grupe, što je vidljivo i u našoj vodećoj poziciji u poslovima sa stanovništvom u Crnoj Gori. Štaviše, čast je biti dio bankarske grupe koja je izlistana na berzi, čime je potvrđeno postojanje potrebe za specijalizovanom bankom koja u odnosu na univerzalne banke ima jednostavan i fokusiran model kojim stanovništvu i malim i srednjim preduzećima nudi pogodnosti i efikasnost. Nastavićemo putem transformacije i uvođenja inovacija kojima ćemo našim klijentima pružiti brzu i kvalitetnu uslugu i moderno korisničko iskustvo“, izjavio je Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica.

Check Also

Osiguravajuća Grupa Sava kupila NLB Vita d.d

Osiguravajuća Grupa Sava je postala stoprocentni vlasnik životnog osiguravajućeg društva NLB Vita d.d., pošto su …

One comment

  1. hahahahaha

    Đače se naljutio na učitelja i zaštitnika, pa se hvali tamo gdje nema mjesta pohvaljivanju jer se na ovom tržištu pokazao slabašniji od lokalaca poslušnika, dok je ostao u vlasništvu naše politike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *