Špic sezone na Žabljaku, popunjenost 99%

Dodajte komentar

Popunjenost smještajnih kapaciteta na Žabljaku je 99 odsto, pa su i očekivanja turističkih poslenika u potpunosti ispunjena, kazala je direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Šarović-Krgović.

“U špicu smo turističke sezone i više smo nego zadovoljni. 99 posto je popunjenost kapacitetza na Žabljaku. Hotelski smještaj je apsolutno popunjen, a u privatnom smještaju još može da se nađe smještajna jedinica. Grad je prepun, dosta je inostranih turistia, i u ovom periodu naša očekivanja su 100 posto popunjena”, istakla je Šarović-Krgović za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Prema njenim riječima, oko 75 odsto su turisti iz inostranstva, što ih posebno raduje.

“Imamo nagli porast turista iz Njemačke, i oni su na drugom mjestu, što nam je bio cilj kampanjama koje smo organizovali. Pored njih, tu su tradicionalni gosti i najviše ih je iz Francuske, Belgije, Holandije, Rusije, Hrvatske, Srbije, Izraela i po prvi put osjetan porast turista iz Kine”, kazala je Šarović-Krgović.

Turisti, kako je rekla, dolaze zbog netaknute prirode i svih adrenalinskih aktivnosti, te aktivnog odmora koji nudi durmitorski kraj.

“Ljetnja sezona je duža nego zimska, iako važimo za zimski turistički centar. Ljeti imamo bolju posjetu, bolji je procenat i inostranih turista”, rekla je Šarović-Krgović.

Ona je naglasila da na Žabljaku bilježe ekspanziju privatnog smještaja, ali da im nedostaje jedan “ozbiljan hotel sa minimum 100 smještajnih jedinica”.

Na Žabljaku i od postsezone očekuju mnogo.

“Očekujemo lijepo vrijeme u septembru. Prema sadašnjem bukingu septembar će biti interesantan i on je na nivou jula, koji se može staviti u mjesec špica sezone na Žabljaku”, rekla je Šarović-Krgović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *