Hipotekarna banka donirala vrijedan medicinski aparat Specijalnoj bolnici „Vaso Ćuković“ u Risnu

Dodajte komentar

Specijalna bolnica „Vaso Ćuković“ Risan dobila je od HIPOTEKARNE BANKE veoma vrijedan medicinski aparat – defibrilator, koji je od velikog značaja za poboljšanje uslova liječenja u ovoj specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi od šireg društvenog interesa.

HIPOTEKARNA BANKA je prepoznata po svojim aktivnostima društvene odgovornosti, između ostalog i u cilju stvaranja boljih uslova liječenja, njege i boravka u zdravstvenim ustanovama.

Direktorica marketinga u Hipotekarnoj banci, Ana Ristić, je uručila Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ Risan aparat DEFIBRILATOR čija je vrijednost 4.000 €.

Ovadonacija ima poseban značaj jer je opredjeljena u znak sjećanja na Danijelu Golović, zaposlenu u poslovnici Hipotekarne banke u Porto Montenegru, koja je svoj mladi život izgubila u saobraćajnoj nesreći.

Prilikom uručenja donacije, u obraćanju donatorima, medijima i prisutnima direktor bolnice Dr Vlado Popović je ukazao na izuzetno veliki značaj ovakvog vida pomoći i izjavio:

„ Želim da se zahvalim Hipotekarnoj banci na značajnoj donaciji i iskažem saosjećanje i žaljenje za Vašom koleginicom Danijelom.  Ono što posebno raduje je izražena želja građana, privrednika, preduzetnika za pomoć ovoj bolnici. Potrebe zajednice najizraženije su upravo u ustanovama u kojima se ljudi liječe, pa se nadamo da će i ostali subjekti u društvu slijediti primjer Hipotekarne banke. Kroz ovakve vidove donacija modernizuje se i osavremenjava zdravstveni sistem i podiže i unaprjeđuje zdravstvena zaštita građana. Kao ustanova sa dugogodišnjom uspješnom tradicijom prepoznata je i priznata kao vodeća ustanova u regionu za djelatnost kojom se bavi (ortopedija, neurohirurgija, neurologija) što daje dodatni značaj donaciji koju smo primili.“

Ana Ristić, direktorica marketinga u Hipotekarnoj banci, je istakla poseban značaj ove donacije, posvećene rano preminuloj koleginici, i posebno naglasila:

„Ova donacija potvrdjuje kontinuirano nastojanje Hipotekarne banke da dugoročno poboljša uslove liječenja u medicinskim ustanovama širom Crne Gore. Ipak, ova donacija je posebna, jer je posvećena jednom mladom, izgubljenom životu, našoj koleginici Danijeli Golović. Mišljenja smo da na ovaj način najbolje čuvamo uspomenu na našu koleginicu“.

Ovim činom Hipotekarna banka je još jednom pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ima razumjevanja, volje i želje da podrži zdravstveni sistem i zajednicu u kojoj posluje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *