Santander se pridružio blokadi Coinbase-a od strane banaka u UK

Dodajte komentar

Velika španska banka Santander prestaje da omogućava klijentima iz UK da deponuju svoja fiat sredstva na vodećoj berzi kriptovaluta Coinbase.

Neprovjereni izvor je objavio na Reddit-u 14. avgusta da ga je Santander obavijestio o najnovijem razvoju događaja putem telefona.

Izvor tvrdi da su, obaviješteni telefonom, podnijeli žalbu u odjeljenju za žalbe banke, koji je potom, kako se izvještava, potvrdio da bi klijent trebalo da se preseli u alternativnu banku ako želi da izvrši uplatu.

Odjeljenje za žalbe je otkrilo da je ograničenje vjerovatno posljedica pokušaja banke da se izbori sa očiglednim povećanjem nadzora u vezi sa Coinbase-om.

Post je imao preko sto komentara u vrijeme pisanja vijesti, a najmanje u tri komentara je rečeno da oni nisu imali problema sa ograničenjima kada su koristili Santander sa svojim Coinbase nalogom. Jedan od njih se predstavio kao rezident SAD, dok druga dva nisu navodili odakle su.

Još jedan komentator je napomenuo da je Santander navodno blokirao povlačenja sa Bitstamp-a u Portugaliji i Španiji.

U detaljnijem komentaru se napominje da bi mjere mogle da budu privremene dok Coinbase ne poboljša svoje spriječavanje prevare, primjećujući da je Santander nagovijestio da se “ovo odnosi na Coinbase, a ne na kriptovalute generalno”.

Očigledne akcije Santander-a u Ujedinjenom Kraljevstvu prate nove izvještaje da je britanski bankarski div Barclays prekinuo svoje veze sa Coinbase-om; banka je prije svega pružala korisnicima Coinbase-a pristup šemi bržih plaćanja UK i neometanoj razmjeni funte od marta prošle godine.

Vijesti o raskinutim vezama ostaju zvanično nepotvrđene, kao i tvrdnja da će Coinbase nastaviti pristup bankarstvu u Ujedinjenom Kraljevstvu putem Clearbanke – manje poznate od Barclays-a.

Izvor: Cointelegraph

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *