Hotel Kumbor prima prve goste

Dodajte komentar

Hotel Kumbor u istoimenom mjestu pored Herceg Novog primiće prvu grupu od 250 gostiju iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Poljske, saopšteno je iz podgoričke kompanije Carine.

Vlasnik Carina, Čedo Popović, saopštio je radiju Jadran da će gosti stići u hotel preko agencija sa kojima imaju dugogodišnje partnerstvo i koje pune hotele Delfin i Park u Bijeloj.

Carine su u Kumboru za oko godinu izgradile hotel kategorisan sa četiri zvjezdice, na šest spratova, sa 230 soba i apartmana i velikom plažom.

„Preostale su još neke sitnice u hotelu koji je izgrađen po najvišim standardima. Sa sadržajem bi mogao imati i pet zvjezdica. Imamo ugovrene dolaske gostiju i očekujem da će hotel raditi do oktobra – novembra. Ovo je prva godina rada, ali računamo da zbog pozicije hotel može da radi duže“, kazao je Popović.

Carine su u gradnju hotela do sada uložile između 25 i 30 miliona EUR.

„Nećemo praviti svečano otvaranje. Situacija je nalagala da moramo što prije da primimo goste. Puni su Delfin i Park, gdje je preko hiljadu gostiju i punimo još pet hotela u Crnoj Gori, jer nijesmo imali mjesta kod nas“, naveo je Popović.

On je dodao da im nedostaje radnika, kao i da je na Birou grupacija koja neće da radi.

„Sjutra bih primio 100 ljudi svih profila i da nikome plata nije ispod 500 EUR, pa do 1,5 hiljada. Ovako, nekako se borimo sa našim starim radnicima koje dovodimo iz kompanije“, tvrdi Popović.

On je, komentarišući utrostručene gabarite hotela, probijanje i nasipanje obale za plažu, što je bilo praćeno negodovanjem mještana i medijskim tekstovima, rekao da je izgrađeno tačno onoliko spratova koliko je dozvoljeno.

„Sve je išlo kako treba, samo što su pojedinci zlonamjerni. Imali smo prvo dozvolu za suteren prizemlje i dva sprata. U međuvremenu je izmijenjen plan i dobili smo dozvolu na prizemlje i šest spratova. Sredili smo i plažu, jer je normalno da je imaju gosti koji dolaze na more, a ne na planinu“, objasnio je Popović.

Gradnju je od početka pratilo i rušenje 30 kamp kućica na tom lokalitetu. Popović je potpisao ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom – Crkvenom opštinom Kumbor o zajedničkoj izgradnji i zakupu parcele površine dvije hiljade kvadrata, kupio je još dvije parcele i kompletirao plac.

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini kompleksa Portonovi. To je treći hotel koji je za pet godina u Herceg Novom izgradila kompanija Carine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *