Od boravišne takse do sada preko 5 miliona eura

Dodajte komentar

“Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u kontinuitetu prati tok turisticke sezone ocjenjujućii njene
rezulate, prije svega, na osnovu ostvarenih prihoda. Za ovu priliku sa zadovoljstvom mogu istaći da su  ukupni prihodi od boravišne takse koji pripadaju budzetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, naplaćeni od početka godine zakljucno sa 7. avgustom rekordni, i  iznose preko 5 miliona 149 000 eura sto je za oko 839 000 eura više u odnosu na prethodnu godinu”, kazala je Nina Vukčević i Nacionalne turističke organizacije.

Na osnovu podataka o turističkom prometu u opštinama, koje lokalne turističke organizacije dostavljaju svakog petka, na danasnji dan u Crnoj Gori evidentirano je 219 hiljada 234 turista, što je preko 22 000 turista vise u odnosu na uporedni podatak prethodne godine.

“Podsjetiću da je prethodnog petka u Crnoj Gori boravilo preko 204 000 turista sto je rast od 15 000 turista u odnosu na isti petak prethodne godine. Dakle, na osnovu istaknutih pokazatelja možemo ocijeniti da se ova sezona uspješno odvija i sa puno optimizma očekujemo dalji razvoj turističke sezone”, dodala Vukčević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *