Huawei predstavio novi operativni sistem – HarmonyOS

Dodajte komentar

Na Huaweijevoj konferenciji za razvojne programere, Huawei je predstavio HarmonyOS – novi operativni sustav temeljen na mikrokernelima dizajniran za pružanje kohezivnog korisničkog iskustva na svim uređajima i u svim uvjetima.

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, objasnio je razmišljanja kompanije koja stoje iza razvoja ovog novog OS-a. „Ulazimo u doba u kojem ljudi očekuju cjelovito inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim okruženjima. Da bismo to podržali, smatrali smo da je važno imati operativni sistem s poboljšanim mogućnostima na više platformi. Trebao nam je OS koji podržava sve uslove , a koji se može koristiti u širokom rasponu uređaja i platformi i koji može zadovoljiti potražnju potrošača za niskom latencijom i velikom sigurnošću.”

„To su bili naši ciljevi za HarmonyOS”, nastavio je. „HarmonyOS se potpuno razlikuje od Androida i iOS-a. Radi se o OS-u koji se temelji na mikrokernelu, a koji omogućuje besprekorno iskustvo u svim uslovima. Ima pouzdanu i sigurnu arhitekturu te podržava komunikaciju na svim uređajima. Aplikacije razvijte jednom, a zatim ih fleksibilno implementirate na različitim uređajima.„

Tradicionalno, novi operativni sistemi puštaju se zajedno s novim vrstama uređaja. Već prije 10 godina, Huawei je zamislio budućnost u kojoj će se inteligencija neprimjetno integrisati sa svim aspektima našeg života te je kompanija započela istraživanje kako će pružiti to iskustvo koje će prijeći granice fizičkog prostora i obuhvaćati različite hardvere i platforme.

HarmonyOS je praktičan, kompaktan operativni sistem snažne funkcionalnosti, a prvo će se koristiti za pametne uređaje poput pametnih satova, pametnih ekrana, sustava u vozilu i pametnih zvučnika. da nam se pridruže dok gradimo ovaj novi ekosistem. Zajedno ćemo za potrošače osigurati inteligentno iskustvo u svim uslovima.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *