CarGo na Forbsovoj listi – srpska aplikacija u prvih deset na svijetu ​

Aplikacija CarGo našla se na Forbsovoj listi „deset svjetskih kompanija koje mijenjaju industriju iz korena“ uz ocjenu da se „CarGo nalazi tačno na vrhu među sličnim kompanijama“.

Na Forbsovoj listi predstavljeno je deset kompanija koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, građevina, zapošljavanje, investiranje i još mnogo drugih. Forbs je preporučio da „treba pratiti“ šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti.

Vuk Guberinić, direktor IT kompanije CarGo Technologies, koja je razvila aplikaciju CarGo, navodi da je ovo svjetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za cijelu zemlju.

„Kada smo prije četiri godine počeli sa razvojem, iskreno nismo ni sanjali o ovakvom uspjehu i ovom velikom priznanju. Ponosan sam i želim da se zahvalim svim našim inženjerima, članovima tima, svima koji su naš podržavali i kritikom usmjeravali. Ali na prvom mjestu – želim da se zahvalim ljudima. Oni su srce našeg softvera, oni su naša pokretačka snaga i motiv da nastavimo dalje. Ovo jeste emotivan momenat za sve nas u timu, ali činjenica da smo se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u cijelom svijetu velika je stvar za Srbiju“, izjavio je Guberinić.

Kako kaže, sam Forbs navodi da je ovo godina „najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka“.

„U vreijme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale i tjeraju nas da budemo još bolji za sve ljude. Ovo rangiranje Forbsa zalog je za budućnost, veliki zadatak i obaveza da ostanemo ono što od samog početka jesmo – dio svake porodice. Iako ponekad pokleknemo, jasno je da nema stajanja i odustajanja. Forbs nam je dao snage za to na čemu im neizmerno hvala“, rekao je direktor kompanije CarGo Technologies.

Check Also

Zlatne rezerve spriječile drastičan pad rublje

Zlatne rezerve koje je Banka Rusije sakupila omogućile su da rublja u aprilu ne podlegne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *