Apple spreman za lansiranje svoje kreditne kartice

Dodajte komentar

Apple je otvorio web stranicu na kojoj je najavio izdanje svoje titanijumske Apple Card, razvijene u saradnji sa Goldman Saksom.

Prvi put predstavljena u martu, Apple je obećao da će tokom ljeta lansirati u SAD-u novu karticu koja je ugrađena u Apple novčanik aplikaciju na Ajfonima.

Nova web stranica kaže: “Skoro smo tu. Možete se prijaviti za Apple Card u aplikaciji Wallet app na svom iPhoneu ako ste primili pozivnicu e-poštom za pregled Apple Card Preview”.

Korisnici se mogu za nekoliko minuta prijaviti za karticu u aplikaciji Wallet app i početi je upotrebljavati sa uslugom Apple Pay u prodavnicama, aplikacijama i online. Nema godišnjih, kasnih, međunarodnih ili prekobrojnih naknada, dok su kamate “među najnižim u industriji”, tvrdi Apple.

Machine learning i Apple Maps koriste se za označavanje transakcija sa imenima i lokacijama trgovaca, a kupovine se automatski zbrajaju i organiziraju prema kategorijama označenim bojama. Korisnici takođe dobijaju izveštaje sedmičnih i mesečnih troškova.

Svaka je kupovina autorizovana sa Face ID-om ili Touch ID-om i jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom koji generiše Mastercard.

Fizička plastika je takođe uklonjena sa reljefnog broja kartice kao način za poboljšanje sigurnosti u slučaju da je kupac izgubi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *