Rajaner mora vratiti 8,5 miliona eura ilegalne državne pomoći

Francuska mora vratiti 8,5 miliona eura nelegalne državne pomoći koja je data Rajaneru, saopštila je u petak Evropska komisija, budući da su regionalni marketinški sporazumi na aerodromu Monpelje nezakoniti prema pravilima EU o državnim potporama.

Istraga je pokazala da su neka plaćanja francuskih lokalnih vlasti u korist Rajanera za promociju aerodroma Monpelje, dala Rajaneru “nepravednu i selektivnu prednost nad svojim konkurentima i nanijela štetu drugim regijama i drugim regionalnim aerodromima”, prema povjerenici za konkurenciju Margret Vestager.

“To je nezakonito prema pravilima EU o državnim pomoćima. Francuska sada mora vratiti ilegalnu državnu pomoć”, rekla je Vestager.

Nakon pritužbe jednog od konkurenata kompanije Rajaner, Komisija je u julu 2018. godine otvorila dubinsku istragu marketinških sporazuma između Udruženja za promovisanje turističkih i ekonomskih tokova (APFTE) i Rajanera i njegove podružnice AMS.

Između 2010. i 2017., APFTE je sklopio različite marketinške sporazume sa Rajanerom i AMS-om, prema kojima su ova kompanija i njene podružnice primile oko 8,5 miliona eura, u zamjenu za promociju Monpeljea i okoline kao turističke destinacije na web stranici Rajanera.

Check Also

Analiza poslovanja kompanija koje čine sastav indeksa MNSE10 na kraju III kvartala 2019. godine

Montenegroberza AD Podgorica je na osnovu devetomjesečnih finansijskih iskaza emitenata za 2019. godinu, odradila analizu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *