Kamate u padu

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, palaje u maju 0,02 procentna poena i iznosila je 6,18 odsto podaci su iz biltena Centralne banke Crne Gore.

Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa, kako prenosi Agencija Mina, u maju je oslabila 0,01 procentni bod na 5,61 odsto, dok su “kamatne stope na novoodobrene kredite u maju porasle i to efektivna 0,21 procentni poen na 6,2 odsto, a nominalna 0,19 procentnih bodova na 5,53 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija u maju su pale, efektivna 0,04 procentna poena na 24,22 odsto, a nominalna 0,02 procentna boda na 20,54 odsto. Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija na novoodobrene kredite u maju su pale, efektivna 0,11 procentnih poena na 24,38 odsto, a nominalna 0,38 procentnih bodova na 20,49 odsto precizirano je iz Centralne banke.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u maju, kako je napisano, bila je neznatno niža nego u aprilu i iznosila je 0,47 odsto. Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u maju je iznosila 5,71 procentni poen i bila je manja nego u aprilu podatak je iz biltena

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *