Plantaže u prvoj polovini godine prihodovale 9,7 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Plantaže je u prvoj polovini godine ostvarila 9,7 miliona eura prihoda, što je četiri odsto više nego u prethodnoj godini, saopšteno je iz preduzeća.

Prema rezultatima poslovanja, prihodi od prodaje proizvoda i usluga na domaćem tržištu veći su pet odsto.

“Prodajom flaširanih proizvoda, odnosno vina i rakija na domaćem tržištu ostvaren je prihod od 4,5 miliona eura, što je tri odsto više u odnosu na prethodnu. To je na nivou ovogodišnjeg plana”, kazali su predstavnici kompanije.

Ukupni troškovi Plantaža su, kako su dodali, u prvih šest mjeseci iznosili 15,2 miliona, što je uslovljeno povećanim inputima sa tržišta i teškom poljoprivrednom godinom.

“Ekstremno velika količina padavina i grad, uslovili su rast troškova zaštitnih sredstava za vinograde, breskvu i nektarinu na Ćemovskom polju. Troškovi su porasli i zbog problema u obezbjeđivanju kvalifikovane radne snage. Kada se proizvodni ciklusi u vinogradarsko-voćarskoj proizvodnji završe, krajem trećeg kvartala, slijedi faza stabilizacije bilansa i ulazi se u zonu ostvarivanja pozitivnih finansijskih rezultata, dobiti odnosno profita”, zaključili su u Plantažama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *