Da li su zemlje bivšeg „Istočnog bloka“ pronašle put ka globalnom biznisu?

Dodajte komentar

Ovim pitanjem portal Slavorum počinje svoju kratku priču o četiri najperspektivnija preduzetnika iz regiona, koji bi, prema dosadašnjem tempu svog poslovnog razvoja, mogli da postanu milijarderi.

Među najperspektivnijim preduzetnicima i kreatorima sjutrašnjice ne manjka ni onih sa slovenskim porijeklom. Njihovo poslovanje uvek je na putu prema gore, prenosi Poslovni dnevnik.

Osnivač Nordeusa Branko Milutinović našao se na listi najuspešnijih mladih preduzetnika i budućih milijardera na području istočne Evrope koju je objavio Slavorum.

Njegova kompanija za razvoj mobilnih igara važi za jednu od najbrže rastućih u Evropi. Bivši Majkrosoftovac, Milutinović je, osim po inovacijama, poznat i po humanitarnom radu širom Srbije.

Na listi četiri najuspješnija slovenska preduzetnika našao se osnivač Rimac Automobila, Mate Rimac,kao i Bugarin Konstantin Rangelov, koji svojom kompanijom Dronamic omogućava vazdušni prevoz proizvoda do 350 kilograma u kratkom vremenskom periodu.

Posljednji na listi je Rostislav Knap iz Poljske, koji je kao veliki stručnjak u finansijama i biznisu pokrenuo CallPage, onlajn servis koji prati ponašanje i aktivnosti korisnika na internet stranicama.

Prema pisanju Slavoruma, njihova kreativnost ih je održala u samom vrhu biznisa kojim se bave i mogli bi postati veliki globalni „igrači“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *