Merkur Evropa tuži Budvansku rivijeru: Traže 1,8 miliona uloženih u adaptaciju „Mogrena“

Dodajte komentar

Nekadašnji zakupac hotela ,,Mogren“ Merkur Evropa je prije šest godina pokrenuo postupak tražeći od Budvanske rivijere da im vrati 1,8 miliona eura koliko su, kako navode, uložili u adaptaciju hotela. Ovi radovi su, tvrde, bili hitni, jer je krov bio u lošem stanju i predstavljao opasnost za goste i zaposlene.

Iz Budvanske rivijere tvrde da nikada nijesu dali saglasnost za adaptaciju, već su se protivili. Njihov advokat Vanja Mugoša navodi da se nije radilo o hitnim radovima, već o pokušaju prenamjene dijela poslovnog prostora.

Iz Merkur Evrope kažu da su od 1993. do 2004. godine u hotel ,,Mogren“ uložili 1,1 milion eura, što je bilo predmet drugog sudskog postupka. Ove kompanije su se sporile i oko zakupnine za koju Budvanska rivijera tvrdi da nije izmirena, ali i oko aneksa ugovora kojim je 2003. godine pravo zakupa sa prvobitnog zakupca prenijeto na Merkur Evropu.

Ovim hotelom je od 1993. godine, u skladu sa ugovorom o zakupu, gazdovao Merkur. Deset godina kasnije ugovorom o prenosu prava i obaveza zakup je prenijet na Merkur Evropu. Radovi koji su predmet spora kod sutkinje Milice Popović izvedeni su u periodu od 2010. do 2012. godine u skladu sa ekspertizom, koja je, kako iz Merkur Evrope navode, ukazala da je adaptacija ,,Mogrena“ bila nužna.

Sutkinja Popović je uvažila zahtjev da na idućem ročištu zakazanom za septembar bude saslušan Miroslav Pašajić, koji je, prema tvrdnjima Merkura, sprovodio nadzor nad adaptacijom hotela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *