Prvi Harley-Davidson na struju košta 30.000 dolara (foto, video)

Harley-Davidson predstavio je svoj prvi električni motor LiveWire koji se istične impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

LiveWire se pali jednostavnim okretanjem ručice gasa, a zahvaljujući optimizovanom centru gravitacije, krutom aluminijumskom ramu i prilagodljivom vešanju ima vrhunsku upravljivost.

Zahvaljujući izuzetnim voznim karakteristikama i rezervom energije za 235 kilometara između dva punjanja, ovaj motor je idealan za gradsku sredinu.

Ovaj Harley-Davidson je opremljen DC tehnologijom brzog punjenja pa se baterija 0-80 odsto kapaciteta napuni za 40 minuta, a za 60 minuta do 100%.

Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni momenat. Motor ubrzava 0-100 km/h za tri sekunde, a od 100 do 129 km/h stiže za 1,9 sekundi.

LiveWire ima funkciju regenerativnog kočenja koje puni bateriju visokog napona. To je posebno korisno u saobraćajnim gužavama i čestim kretanjima i zaustavljanjima.

Vlasnik LiveWire neće morati da servisira ovaj motor kao standardni Harley-Davidson. Potrebni su samo povremena provjera pogonskog remena, promjena ulja u mjenjaču, kočione tečnosti, kočionih pločica i guma, koji su standardni potrošni materijal.

Baterija visokog napona ima garanciju od pet godina bez obzira na pređenu kilometražu.

LiveWire je opremljen brojnim elektronskim sistemima pomoći u vožnji za vozača, poput Defensive Rider Systems koji poboljšava skretanje motora.

Iznad upravljača je 4,3-inčni TFT ekran u boji osjetljiv na dodir koji pokazuje sve informacije potrebne vozaču.

LiveWire je prvi električni motocikl prestižne kompanije dizajniran da učvrsti poziciju Harley-Davidsona na tržištu.

Električni Harley će se u prodaji naći već ove godine u SAD, Kanadi i nekoliko zemalja Evrope, a u naredne dvije i u ostatku svijeta.

Početna cijena Harley-Davidson LiveWire biće 29.799 dolara.

Check Also

Skup alumnista Startap akademije sa područja Zapadnog Balkana ujedinio startapove

Da li samo velike kompanije stvaraju radna mjesta? Ne nužno. Startapovi takođe mogu da kreiraju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *