U Herceg Novom u julu boravi 36 117 gostiju

Dodajte komentar
Herceg Novi

U Herceg Novom u julu boravi 36 117 gostiju,  od čega 836 domaćih, što je 0,3 posto više u odnosu na isti datum prošle godine kazala je za Infobiro Natalija Terzić iz TO Herceg Novi.

Kako navodi, hotelski kapaciteti su kompletno popunjeni, a očekivanja su da će tako ostati do kraja avgusta. Najviše turista, precizira dolazi iz regiona, zatim Rusije, Poljske, Njemačke, Norveške, Švedske, kao i zemlja zapadne Evrope.

-Što se tiče regiona iz Srbije dolazi 35 posto gostiju, Bosne i Hercegovine 30 posto i iz Rusije 13 posto, zatim slijede Poljska Njemačka, Norveška Švedska kao i zemlje zapadne Evrope. Na nivou prošle godine zadovoljni smo, posebno naplatom boravišne takse koja je u julu za 25 posto bolja u odnosu na isti mjesec prošle godine zahvaljujući vjerovatno pojačanoj kontroli na terenu, odnosno saradnji sa MUP – om i Upravom lokalnih javnih prihoda opštine Herceg Novi. Imamo bogatu ponudu tokom narednih mjeseci. Od 1. do 7. avgusta imamo filmski festival, nakon toga od 15.  do 20- og Gitar art summer fest, nakon toga Berosa, u septembru Strip festival. Pored toga su i fešte koje se pripremaju dužinom cijele hercegnovske revijere u dužini od 15 km, gdje nastupaju naši lokalni bendovi, klape, kulturno umjetnička društva, plesne grupe, mažoretke, gradska muzika – kazala je Terzić.

Šef recepcije hotela “Lazuro“ Gabrijela Uskoković  navodi da je popunjenost ovog hotela sa pet zvjezdica koji ima 24 smještajne jedinice u junu bila 80 posto, dok je u ovom trenutku 100 posto. Gosti hotela su, kako precizira, najvećim dijelom Britanci, ali ima i Francuza, Srba, Hrvata i Italijana. Uskoković pojašnjava da je za potrebe hotela restaurirana zgrada iz 18 vijeka, čiji su potencijal prepoznali investitori, te da je prvobitni naziv hotela bio Lazaret. Najavljuje da će u naredne dvije godine kompleks biti proširen izgradnjom još jedne zgrade unutar njega.

-Ove godine je bilo otvaranja marine koja ima 156 vezova, i koja omogućava prilaz brodovima do 30 metara dužine, takođe imamo spa centar koji se nalazi pored hotela, veliki bazen, dječiji, đakuzi, hamam i sve ono što je potrebno gostu. Takođe imamo dva restorana, vinski bar, plažni bar koji je u sklopu hotela. Za goste hotela plažni mobilijar je besplatan, a za outside goste, one koji dolaze sa strane, se naplaćuje. Set od dvije ležaljke sa suncobranom košta 18 eura. Popunjenost u junu je 80 posto, mjesec prije 75 posto i nadamo se da ćemo u septembru ostvariti isto toliku popunjenost. Ovih dana smo popunjeni sto posto. Jako smo zadovoljni sezonom budući da je ovo naša prva sezona, jer da smo kasno otvorili prošle godine – kazala je Terzić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *