Luštica development Hotel Čedi i marinu zalaže za 14 miliona

Dodajte komentar

Kompanija Luštica development planira da pozajmi 14 miliona eura kod CKB i OTP banke kako bi vratila dug, navedeno je u informaciji koju je u četvrtak usvojila Vlada, koja u tivatskoj kompaniji ima oko deset odsto vlasništva.

Kompanija će za ovaj kredit založiti hotel Čedi i marinu Luštica Bay sa 176 vezova. Prema mišljenju Zaštitnika imovinsko pravnih interesa ne postoje smetnje za izdavanje potvrde koja će sadržati odredbe navedene u nacrtu pisma kojim Vlada potvrđuje CKB i OTP status društva Luštica development Tivat u vezi sa ugovorom o zakupu i izgradnji i ugovorom o kupovini akcija, što su banke dodatno zahtijevale.

U informaciji se navodi da je uplaćeni kapital Luštica Development 69,5 miliona eura, a investirala je 221 milion eura.

Vlada je preko svojih nadležnih ministarstava, uključujući Ministarstvo turizma, kao i Savjet za privatizaciju, primila izvještaje o napretku i rezultatima investitora, kao i ukupnog projekta u kontekstu obostranih prava i obaveza iz sporazuma u kojimaj e konstatovano, na zadovoljstvo Vlade da su i kompanija i projekat u dobrom stanju, kako to predviđaju sporazumi koji regulišu međusobna prava i obaveze -konstatovano je u izvještaju.

Istaknuto je da su na dan podnošenja ovog izvještaja ugovorni odnosi između Vlade i kompanije dobri.

– I trenutno nema okolnosti, poznatih ili pretpostavljenih, koje bi ukazivale na moguće rizike ili izglede za bilo kakav raskid ugovora, ocijenjeno je u informaciji.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *