IPARD 2: Poljoprivrednicima 20 miliona eura

Dodajte komentar

Vlada je juče donijela Uredbu o realizaciji i postupku korišćenja sredstava iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPARD 2).

Kako je saopšteno iz Vlade, stupanjem Uredbe na snagu biće ispunjen posljednji uslov za raspisivanje javnih poziva, kojima će u ovoj godini crnogorskim poljoprivrednicima biti stavljeno na raspolaganje 20 miliona eura.

Vlada je donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za potrebe privremenog napajanja strujom gradilišta autoputa Bar – Boljare, dionica Smokovac – Mateševo.

Utvrđen je Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Državne studije lokacije (DSL) „Arsenal” Tivat.

„Kroz Izmjene i dopune DSL su obezbjeđeni uslovi za valorizaciju ovog prostora, uz poštovanje smjernica koje proizilaze iz zakonske regulative i svih dokumenata koji se odnose na zaštitu prirode i kulturnog nasljeđa“, kaže se u saopštenju.

Vlada je dala saglasnost za prodaju nepokretnosti sa investicionim ulaganjima u Opštini Bar, u svojini Države, radi izgradnje ekskluzivnih objekata turizma, i to hotela kategorije pet zvjezdica.

Riječ je, kako je saopšteno, o zemljišnoj parceli ukupne površine 29 hiljada metara kvadratnih, a međuresorska Tenderska komisija zadužena je da sprovede postupak prodaje putem prikupljanja ponuda, pri čemu je minimalna cijena 132 eura po metru kvadratnom.

Kao jedan od kvalifikacionih uslova za učešće na tenderu predviđeno je da ponuđač dostavi pismo o namjerama, potpisano sa renomiranom kompanijom koja u svom vlasništvu ili suvlasništvu i pod upravljanjem ima najmanje dva hotela i/ili rizorta u kategoriji od minimum pet zvjezdica.

„Minimum investicionih ulaganja je određen u iznosu od 50 miliona eura, za period od pet plus tri godine“, kaže se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *