Hrvatska pošta postaje regionalni zastupnik Amazona?

Dodajte komentar

Najveća svjetska online trgovina Amazon će, prema svemu sudeći, uskoro u potpunosti biti dostupna u Hrvatskoj, gdje će biti i regionalni centar.

Kako piše Poslovni dnevnik, Amazon planira da sa Hrvatskom poštom ostvari ekskluzivnu saradnju za dostavu u cijeloj Hrvatskoj, a potencijalno i u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Ove informacije su i dalje nezvanične, ali je u javnost dospjela vijest da su predstavnici Amazona posjetili Hrvatsku i obišli novi logistički centar u Velikoj Gorici.

Iz Hrvatske pošte za Poslovni dnevnik kažu da u ovom trenutku ne mogu da potvrde ove informacije.

“Imamo dosta ponuda za saradnju sa velikim svjetskim kompanijama, odnosno za preuzimanje uloge regionalnog lidera u našem poslovanju. Vjerovatno je da će kolege iz regiona obilaziti naš novi sortirni centar u narednom periodu, jer je jedinstven u ovom dijelu Evrope”, kažu iz hrvatske kompanije.

Dodaju i da su u fazi preseljenja svojih kapaciteta u novi sortirni centar.

“Uz mašine za automatsko sortiranje pisama koje smo nabavili prije dvije godine, na novoj lokaciji će ubrzo proraditi i nove mašine za sortiranje paketa, a koje će imati kapacitet za sortiranje 15 hiljada paketa za sat vemena”.

U pošti navode će svi kapaciteti do septembra biti preseljeni na novu lokaciju, a da se za taj period planiraju i prve posjete stranih i domaćih kompanija zainteresovanih za saradnju.

Dodaju i da bi dolazak Amazona u Hrvatsku i zemlje regiona imao nemjerljive benefite, kako za samu Hrvatsku poštu koja bi dobila snažnog globalnog partnera i ojačala svoju konkurentnost na tržištu, tako i za same građane koji, uprkos zakonima EU, ne mogu da koriste sve koristi Amazona.

Hrvatska pošta je 2017. donijela odluku o izgradnji novog logističkog centra u Velikoj Gorici vrijednog 350 miliona kuna.

U prvoj fazi će se izgraditi 32.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u kojem će se nalaziti sortirnica, skladište i kotlarnica. Nakon završetka druge faze sortnirni centar će imati površinu od ukupno 38.200 m2 na parceli od 70.200 m2.

Kako piše Poslovni dnevnik, upravo je interesovanje Amazona za saradnju sa Hrvatskom poštom uticala na ubrzanje radova na novom logističkom centru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *