Britanska Barclays banka preuzima dio poslovanja Dojče banke

Dodajte komentar

Barclays nastoji da preuzeme 20 milijardi dolara vrijedan dio Deutsche banke, saopštili su Rojtersovi izvori, pod planom da postane vodeća evropska investiciona banka i snažnije se takmiče sa američkim rivalima.

Vodeći njemački zajmodavac rekao je 7. jula da će trgovanje svojim akcijama sprovoditi kao dio velikog restrukturiranja, i da je BNP Paribas potpisao preliminarni sporazum koji će služiti klijentima primarnih finansija i elektronskih akcija koji su pogođeni planom.

Međutim, neki klijenti Deutsche banke traže alternativu da svoj posao prebace na francusku banku, kažu izvori upoznati sa tom problematikom.

“Nije neočekivano i potpuno je prirodno da će neki klijenti željeti da depozite prenesu na druge provajdere kao privremenu mjeru, dok su naši razgovori sa BNP Paribasom u toku”, rekao je portparol Deutsche banke.

“Naši razgovori sa BNP Paribas dobro napreduju i uvjereni smo da će se ravnoteža vratiti kada se posao završi.”

Klijentsko poslovanje vrijedno 20 milijardi dolara u Barclaysovim pogledu uključuje oko 10 milijardi dolara sa jednim klijentom sa kojim već ima vezu i koji je odlučio da svoje aktivnosti prebaci na britansku banku nakon vijesti o planovima Deutsche banke da odustane od trgovanja dionicama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *