Aerodrom Tivat

Vlada usvojila Koncesioni akt za davanje u zakup Aerodroma CG

Vlada je danas usvojila Predlog koncesionog akta za izdavanje državnih Aerodroma Crne Gore i nacrt ugovora o koncesiji, uz nesaglasje Socijaldemokrata (SD). Sada je završena rasprava na sjednici o toj temi.

Mišljenje je izuzeo ministar prosvjete Damir Šehović (SD), uz oštre kritike i ocjenu da dokument nije usklađen sa zakonom, da pojedina rješenja nisu transparentna… Ministar zdravlja Kenan Hrapović (SD) nije bio na sjednici. Svi ostali članovi Vlade su podržali predlog.

Vladina Komisija za ekonomsku politiku u maju je vratila Ministarstvu saobraćaja da predlog uskladi sa zakonom. Članovi Vlade iz DPS-a i ministar saobraćaja Osman Nurković (BS) su ocijenili da je sve kako treba da se nastavi proces ka dugogodišnjem izdavanju aerodroma u Podgorici i Tivtu.

Sporenje oko Aerodroma traje godinu. DPS i BS zagovaraju koncesije za ACG, a SD, koji je godinama upravljao tim državnim preduzećem, tome se protivi. Od starta tvrde da resor Nurkovićev ne priprema taj posao zakonito.

Ministar Nurković najavljuje od oktobra prošle godine usvajanje akata za koncesije.

Check Also

Položen kamen temeljac hotela „Durmitor“ na Žabljaku (video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *