Nikola Tripković izabran za predsjednika Američke privredne komore u Crnoj Gori

2 komentara

Nikola Tripković izabran je jednoglasno za predsjednika Američke privredne komore. Gdin Tripković će preuzeti funkciju koju je do sada obavljala gđa Katarina Bulatović, izvršna direktorica kompanije Deloitte, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.

Nikola Tripković je izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora od 2015. godine. Iza njega je 13 godina iskustva u FMCG (Fast Moving Consumer Goods) industriji, kao i industriji robe široke potrošnje na različitim pozicijama unutar kompanije na tržistu Crne Gore, ali i regiona. Gdin Tripković je u prethodnom periodu bio angažovan kao član Upravnog odbora AmCham-a.

Pročitaj još: Intervju sa Nikolom Tripkovićem, regionalnim direktorom prodaje u kompaniji CocaCola HBC Crna Gora

U skladu sa statutom Američke privredne komore, gdin Tripković će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i predstavljati je u spoljnim odnosima.

Takođe, raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora, tako da je za potpredsjednicu izabrana Sanja Ćalasan (Pivara “Trebjesa”), za sekretara-blagajnika Branko Mitrović (Telenor Crna Gora), dok su za guvernere bez portfelja izabrani: Mladen Grgić (RE/MAX Montenegro), Nebojša Šćekić (Sava osiguranje), Predrag Lešić (doMEn), Kristof Šon (Addiko Banka).

Američka privredna komora u Crnoj Gori, kao dio globalne AmCham mreže, ima cilj da bude jedan od vodećih promotera biznisa u Crnoj Gori. Komora je već 11 godina posvećena unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *