Smanjen doprinos za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca

Dodajte komentar

Skupština Crne Gore usvojila je danas izmjene i dopune Zakona o obaveznom socijalnom osiguranju kojim se smanjuje doprinos za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za dva procentna poena sa 4,3 odsto na 2,3 odsto bruto zarade.

Odluku Vlade da poveća minimalnu zaradu na 222 eura i da smanji doprinose za zdravstveno osiguranja na teret poslodavaca poslanici su ocijenili dobrom mjerom, ali nedovoljnom za unapređenje životnog standarda stanovništva i suzbijanja sive ekonomije.

“Vlada je, imajući u vidu ukupan makroekonomski i socijaini kontekst ocijenila da je optimalno rješenje povećanje minimalne zarade na 222 eura uz istovremeno smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za dva procentna poena sa 4,3 odsto na 2,3 odsto bruto zarade, čime se učešće minimalne zarade u prosječnoj zaradi u Crnoj Gori poveća na 43 odsto (u odnosu na trenutno učešće od 38 odsto)”, kazao je ranije ministar finansija Darko Radunović.

Usvojena je i odluka o formiranju dva privremena odbora parlamenta koji će pratiti realizaciju projekata Mamule i Kraljičine plaže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *