Bruto premija osiguranja porasla za 13 odsto

Bruto premija osiguranja za prvih šest mjeseci ove godine u Crnoj Gori veća je 13 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno je  iz Agencije za nadzor osiguranja (ANO).

Predsjednik Savjeta ANO Uroš Andrijašević sastao se juče sa direktorom supervizije osiguranja austrijskog regulatora finansijskih usluga (FMA) Piterom Braumilerom.

“Andrijašević i Braumiler su razgovarali o rezultatima koje je sektor osiguranja ostvario u Crnoj Gori i Austriji u prošloj i dosadašnjem dijelu ove godine. Pozdravljen je progres koji sektor osiguranja ostvaruje u obje zemlje”, navodi se u saopštenju.

Andrijašević je rekao da u ANO veoma cijene spremnost austrijskog regulatora da pruži svu neophodnu podršku, naročito u kompleksnom i zahtjevnom procesu prilagođavanja novom regulatornom okviru Solventnost 2, koji je Crna Gora u obavezi da primjenjuje danom članstva u Evropsku uniju (EU).

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *