Otvara se pogon izvorske vode Diva

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Duško Marković otvoriće danas u Gornjoj Bukovici kod Šavnika novi pogon fabrike durmitorske izvorske vode Diva.

“U novom pogonu kapaciteta 12.000 boca na sat, u koji je uloženo oko tri miliona eura, puniće se prirodna izvorska voda, niskomineralna gazirana voda i voda sa različitim ukusima”, saopšteno je iz Vlade.

Marković će se, kako je najavljeno, nakon otvaranja pogona fabrike sastati i sa rukovodstvom Opštine Šavnik i dati izjavu za javnost.

Vlasnik kompanije Diva, Ljubo Perišić kaže da je u ovaj projekat uloženo više od tri miliona eura, sa većim dijelom sredstava iz kreditnog aranžmana Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Pored, već prepoznatljive flaširane vode Diva, na tržištu će se, ta kompanija predstaviti sa nom vodom Diva i vodom sa ukusom. Fabrika koristi izvorište Gusarevci koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka Durmitor, van svakog domašaja bilo kojeg zagađivača.

“Diva je jedina voda sa prostora Durmitora. Karakteriše je izuzetno nizak procenat natrijuma, što obezbjeđuje da se u ljudskoj ishrani može koristiti u količinama bez ikakvog ograničenja. Filtrira se samo se mehanički, tako da zadržava sva svojsta koja ima na izvoru. Kvalitet durmitorske izvorske vode potrošači su već prepoznali, o čemu svjedoči sve veći broj konzumenata ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu. Voda Diva je već na tržištima regiona, ali i zemalja EU”, rekao je Perišić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *