Hjundai: Cilj da do 2023. udio na američkom tržištu bude 5,2 odsto

Južnokorejski proizvođač automobila Hjundai Motor najavio je zaokret u prodaji na američkom tržištu.

Oni navode da će proširiti paletu sportskih terenskih vozila, nakon što je prijavio najveći rast kvartalnog profita u sedam godina.

Hjundai sada predviđa da će njegov udeo na tržištu SAD početi ponovo da raste od ove godine i da će na kraju 2019. iznositi 4,2 odsto u odnosu na prošlogodišnjih 3,9 odsto, dok će prodaja modernizovanog “palisade SUV”-a početi u drugoj polovini tekuće godine, prenosi agencija Rojters.

Cilj kompanije je da njen udeo na američkom tržištu bude 5,2 odsto do 2023. godine.

Solidne performanse Hjundaija kako na domaćem, tako i na američkom tržištu su u tri meseca zaključno sa junom pomogle da se kompenzuje pad prodaje u Kini, gde su usporavanje privrede, trgovinski rat sa SAD i nedostatak konkurentnih modela, naveli tog proizvođača da ranije ove godine obustavi proizvodnju u svojoj najstarijoj fabrici.

Da bi očuvao zamajac u SAD, svom najvećem prekomorskom tržištu, Hjundai planira da poveća udeo SUV vozila u svojoj prodaji na američkom tržištu na 67 odsto 2023. godine sa planiranih 51 odsto za tekuću godinu.

Neto profit Hjundaija je u periodu april-jun porastao za 31,2 odsto na 919,3 milijarde vona (780,44 miliona dolara), što je tek nešto ispod tržišne procene, ali i dalje najveći procentualni rast kvartalne dobiti od prvog tromersečja 2012. godine.

Operativni profit je porastao za 30,2 odsto, dok su prihodi povećani za 9,1 odsto, navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor: B92

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *