Uspijeh se uvijek isplati: Sutjeska do sada prihodovala oko 1,2 miliona eura od kvalifikacija za LŠ

Fudbaleri Sutjeske napravili su istorijski uspijeh kada su nakon penal serije savladali šampiona Slovačke, ekipu Slovana iz Bratislave i plasirali se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Crne Gore, iako finansijski na mnogo nižem nivou od šampiona Slovačke i potcijenjen od strane evropskih bukmejkera u ovom dvomeču bio je apsolutno ravnopravan rival ekipi Slovana koja je pognute glave morala da napušti stadion kraj Bistrice.

U fudbalskom smislu, Sutjeska ovih dana proživljava snove a navijači i svi ljubitelji ove igre imaće priliku da kraj Bistrice gledaju još minimum dvije evropske utakmice. Naredna je već u utorak, protiv kiparskog Apoela. Ukoliko Nikšićani budu bolji u ovom dvomeču, takmičenje će nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U slučaju poraza, Sutjeska bi se preselila u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Međutim, i finansijski aspekt ove fudbalske bajke ekipe iz Nikšića, ima ogroman značaj.

Sutjeska je osvajanjem titule šampiona Crne Gore prihodovala 540,000 eura.  Za samo učešće u kvalifikacijma za Ligu šampiona, UEFA je na račun kluba iz Nikšića uplatila 260,000 eura. Za mečeve prve runde kvalifikacija Sutjeska je dobila 280,000 eura. Pobjeda nad Slovanom i plasman u narednu rundu kvalifikacija “plavima” je donijela još 380,000 eura.

I to nije konačan bilans. Nikšićani će nastaviti evropski put nezavisno od rezultata dvomeča sa Apoelom.

U slučaju poraza preseliće se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje je tarifa za učešće 280 hiljada eura. Ako bi, kojim slučajem, napravili još jedno čudo i eliminisali APOEL, za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona prihodovali bi i dodatnih 480,000 eura.

Dakle, uspijeh se itekako isplati. Saldo na računu šampiona Crne Gore trenutno iznosi oko 1 700 000 eura i uz još neku odličnu fudbalsku predstavu mogao bi se znatno uvećati.

Za skromne budžete crnogorskih fudbalskih klubova, ovo predstavlja itekako ogroman uspijeh.

 

 

Check Also

CBCG: Broj novoodobrenih kredita u prvih devet mjeseci za 22 % veći nego u istom periodu prošle godine

Što se Crne Gore tiče, prema preliminarnim podacima MONSTAT-a, ostvaren je realni rast BDP-a od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *