Uspijeh se uvijek isplati: Sutjeska do sada prihodovala oko 1,2 miliona eura od kvalifikacija za LŠ

Dodajte komentar

Fudbaleri Sutjeske napravili su istorijski uspijeh kada su nakon penal serije savladali šampiona Slovačke, ekipu Slovana iz Bratislave i plasirali se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Crne Gore, iako finansijski na mnogo nižem nivou od šampiona Slovačke i potcijenjen od strane evropskih bukmejkera u ovom dvomeču bio je apsolutno ravnopravan rival ekipi Slovana koja je pognute glave morala da napušti stadion kraj Bistrice.

U fudbalskom smislu, Sutjeska ovih dana proživljava snove a navijači i svi ljubitelji ove igre imaće priliku da kraj Bistrice gledaju još minimum dvije evropske utakmice. Naredna je već u utorak, protiv kiparskog Apoela. Ukoliko Nikšićani budu bolji u ovom dvomeču, takmičenje će nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U slučaju poraza, Sutjeska bi se preselila u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Međutim, i finansijski aspekt ove fudbalske bajke ekipe iz Nikšića, ima ogroman značaj.

Sutjeska je osvajanjem titule šampiona Crne Gore prihodovala 540,000 eura.  Za samo učešće u kvalifikacijma za Ligu šampiona, UEFA je na račun kluba iz Nikšića uplatila 260,000 eura. Za mečeve prve runde kvalifikacija Sutjeska je dobila 280,000 eura. Pobjeda nad Slovanom i plasman u narednu rundu kvalifikacija “plavima” je donijela još 380,000 eura.

I to nije konačan bilans. Nikšićani će nastaviti evropski put nezavisno od rezultata dvomeča sa Apoelom.

U slučaju poraza preseliće se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje je tarifa za učešće 280 hiljada eura. Ako bi, kojim slučajem, napravili još jedno čudo i eliminisali APOEL, za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona prihodovali bi i dodatnih 480,000 eura.

Dakle, uspijeh se itekako isplati. Saldo na računu šampiona Crne Gore trenutno iznosi oko 1 700 000 eura i uz još neku odličnu fudbalsku predstavu mogao bi se znatno uvećati.

Za skromne budžete crnogorskih fudbalskih klubova, ovo predstavlja itekako ogroman uspijeh.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *