Je li ugovor sa Vektra Bokom za četiri plaže zakonito raskinut?

Dodajte komentar
Herceg Novi

Na upozorenje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića da je ugovor između Javnog preduzeća Morsko dobro i Vektra Boke nezakonito raskinut, te da to bi moglo prouzrokovati ogromnu štetu po državu, ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović je u Skupšini Crne Gore kazao da Vlada čini sve što je u njenoj moći da hotelski kapaciteti u Herceg Novom budu u funkciji u kakvoj treba da budu, bez obzira o kome se radi.

Morsko dobro je 1. jula prošle godine obavijestilo Vektra Boku da ugovor o zakupu četiri plaže, koji je potpisan 2008. godine, prestaje da važi izjavom.

Međutim, kako je obrazložio Damjanović , u ugovoru o zakupu četiri plaže, za koje je Vektra Boka dobila koncesije na 20 godina kada je 2008. godine sklopila kupoprodajni ugovor za HTP Boka, navodi se da je rješavanje spora između ugovornih strana moguće sporazumom, sudskim postupkom ili međunarodnom arbitražom, ali ne i da ga je moguće raskinuti izjavom.

Hotel Plaža u procesu je reorganizacije i ne može funkcionisati bez te četiri plaže, kazao je on, sumnjajući da je neko ovo namjerno uradio da bi napravio štetu državi, “jer će se kupac, odnosno Vektra Boka naplatiti, pošto je ugovor raskinut nezakonito, dok će se plaže dati nekom drugom u zakup“.

Radulović je kazao da Ministarstvo vodi računa o svakom ugovoru i da je taj raskinut, jer njegovi uslovi nijesu ispoštovani. Osim toga, on je i svjedok i organizator niza sastanaka koji su, kako je rekao, trebalo da budu od koristi za Vektra Boku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *