Državljanstvo za one koji ulože dva miliona u poljoprivredu

Dodajte komentar

Stranac koji uloži dva miliona EUR u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, 3,5 miliona u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda ili četiri miliona u drvopreradu, može konkurisati za crnogorsko državljanstvo, predviđeno je pravilnikom koji je u četvrtak usvojila Vlada.

Pravilnikom su definisani uslovi koje treba da ispunjavaju razvojni projekti iz poljoprivrede i drvoprerade u postupku izbora investitora koji mogu steći crnogorsko državljanstvo prema projektu ekonomskog državljanstva, pišu Vijesti.

U dokumentu je navedeno da, osim tih uslova, investitor mora da zaposli najmanje deset radnika ako se investicija odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju ili 20 radnika ako se osnosi na prerađivačku i drvnu industriju.

Investitor koji želi da dobija državljanstvo na ovaj način ne smije konkurisati za druge podsticajne mjere u vezi sa ovom investicijom.

Prednost će imati oni koji investicijom omogućavaju supstituciju uvoza, koriste do sada nekorišćeno poljoprivredno zemljište, ulažu u nerazvijenije opštine i podstiču saradnju sa hotelijerima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *