Vinci pokrenuo modernizaciju beogradskog aerodroma “tešku” 730 miliona eura

Dodajte komentar

Francuske Vinci Airports službeno je pokrenuo projekt vrijedan 730 miliona eura za modernizaciju aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Ulaganja će biti izvršena tokom 25-godišnjeg koncesijskog razdoblja zračne luke Nikola Tesla, a cilj im je omogućiti da opslužuje 15 miliona putnika, saopštio je Vinci Airports.

Radovi na modernizaciji biće sprovedeni u sinergiji s Vinci Construction Grands Projets i podići će kvalitet usluge aerodroma  prema najvišim međunarodnim standardima, saopštio je Vinci.

Projekat je 16. jula zvanično pokrenuo francuski predsjednik Emmanuel Macron tokom posjete Srbiji.

“U narednih 25 godina blisko ćemo sarađivati ​​sa srbijanskim vlastima kao ključnim partnerom ekonomije zemlje. Cilj Vinci Airportsa je učiniti Beograd budućim čvorištem u jugoistočnoj Evropi”, rekao je predsjednik aerodroma  Vinci Nicolas Notebaert.

Osim toga, Vinci Airports će pokrenuti AirPact, svoju politiku zaštite okoline, koja uključuje upravljanje otpadnim vodama, upravljanje otpadom i razvoj solarne energije na beogradskom aerodromu, saopšteno je iz kompanije.

Vinci Airports zvanično su preuzeo upravljanje aerodromom u Beogradu u decembru. U aprilu 2018. godine francuska kompanija potpisala je ugovor o koncesiji na 25 godina koji pokriva finansiranje, rad, održavanje, proširenje i nadogradnju aerodroma.

Beogradski aerodrom servisirao je 2,611 miliona putnika u prvoj polovini 2019. godine, što je 5,9% više u odnosu na prethodnu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *