PayPal se širi na Evropu preko svoje usluge za prenos novca – Xoom

Dodajte komentar

Kompanija za plaćanja PayPal se širi na evropski kontinent preko svoje usluge prenosa novca – Xoom. Usluga će biti dostupna u 32 zemlje Evrope, prenosi Reuters.

Xoom će korisnicima omogućiti prenos novca u inostranstvo na više od 130 međunarodnih tržišta, uključujući Indiju, Pakistan, Nigeriju, Keniju, Poljsku i Kinu.

Kompanija sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama kaže kako će to pomoći da se “zgrabi” udio globalnog tržišta doznaka u vrijednosti od 689 milijardi eura, čemu će pomoći unaprijed uspostavljene usluge plaćanja u SAD-u i Kanadi.

Xoom će sarađivati ​​s velikim bankama i drugim finansijskim kompanijama u Evropi kako bi se olakšao prenos novca, a kupci će moći da prenesu do 11.029 dolara po transakciji.

Od 2014, PayPal sistem plaćanja je dostupan u Crnoj Gori, ali građani mogu da ga koriste samo da bi platili usluge, isključivo u inostranstvu. Od tada se u javnosti često govori i o mogućem proširenju funkcionalosti opcijom prijema novca na PayPal račune, ali to se do danas nije dogodilo.

Taj servis je korisnicima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini dostupan više od sedam godina – i za plaćanje i za prijem novca. A od 2014. godine i Srbija ima potupno funkcionalan PayPal servis.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *