Porastao broj dolarskih milionera

Izvještaj Boston Consulting Groupa (BCG) pokazuje da je 2018. godine u svijetu bio 22,1 milion dolarskih milionera, a broj im je broj u poređenju s 2017. godinom porastao za 2,1 posto.

Milioneri zajedno posjeduju 50 posto lične  finansijske imovine u svijetu, kaže se u izvještaju pod nazivom Global Wealth 2019: Reigniting Radical Growth.

Najviše milionera je u Sjevernoj Americi, a prognoze pokazuju da će im u razdoblju između 2018. i 2023. godine broj najviše rasti u Aziji, ne uključujući Japan, i to za 10,1 posto. Slijede Afrika (9,8 posto) i Latinska Amerika (9,1 posto). Do 2023. godine ukupni bi broj milionera na svijetu trebao dostići 27,6 miliona.

Izvještaj s rezultatima BCG-ovog 19. godišnjeg istraživanja o globalnoj industriji upravljanja bogatstvom uključuje procjenu veličine tržišta rađenu za 97 tržišta, koji zajedno čine 98 posto svjetskog bruto domaćeg proizvoda, a koristi podatke dobikene od više od 150 upravitelja imovinom o pritiscima na njih da ostvare rezultate i ključnim strateškim područjima koja bi se trebala poboljšati.

Check Also

Građanski rat u Siriji i nafta – ko zarađuje od crnog zlata

Predsjednik Donald Tramp očekuje da Amerika zarađuje mjesečno milione dolara od sirijske nafte, dokle god …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *